top of page
  • Festival45

Κάλεσμα συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος STOP Στην Οικοκτονία.

Κλιματική Κρίση και Οικοκτονία/ Σταματήστε το Έγκλημα

Ή ομάδα του VeganLifeNGO διοργανώνει ταυτόχρονη ακτιβιστική δράση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Στην προσπάθειά μας αυτή κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις ακτιβιστικές/αντισπισιστικές, φιλοζωικές και περιβαλλοντικές ομάδες αλλά και ανεξάρτητες ακτιβίστριες και ακτιβιστές, να ενωθούν μαζί μας και να αγωνιστούμε για τον κοινό μας σκοπό.


Η παρουσία όλων μας είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη.


Τόπος συνάντησης: Σάββατο 04/06 18:00- 20:00, Μετρό Πλατεία Συντάγματος, Καμάρα Θεσσαλονίκης.


Παρακαλούμε όσα άτομα μπορείτε να έρθετε στις 17:45.

  • Η δράση θα έχει στατικό χαρακτήρα.

  • Η ενδυμασία που απαιτείται για την συμμετοχή είναι τα μαύρα ρούχα.

  • Πλακάτ θα δοθούν από την διοργάνωση.


Eδώ το event Αθήνα εδώ Θεσσαλονίκη.


Να αναφέρουμε επίσης οτι μέλη του VeganLifeNGO θα μιλήσουν νωρίτερα σε Eco Panel για τα δικαιώματα των ζώων και τον βιγκανισμό, στο Attica Green Expo στο χώρο πολλαπλών χρήσεων στο Μετρό Συντάγματος . Στην Attica Green Expo, θα φιλοξενηθούν επίλεκτοι Δημόσιοι Φορείς οι οποίοι με έμπρακτους τρόπους αποδεικνύουν καθημερινά πως έχουν ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση καθώς και Εταιρίες οι οποίες κάνουν πράξη αυτό που ονομάζουμε πράσινο επιχειρείν μέσα από πρωτοβουλίες που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας στην Ελλάδα.


Κλιματική Κρίση και Οικοκτονία. Σταματήστε το Έγκλημα


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.


Ως περιβάλλον, ορίζεται “το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων, που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν και την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα της ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες.”


Ο όρος οικοκτονία (ecocide) χρησιμοποιείται για να δηλώσει την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την ανισορροπία του οικοσυστήματος εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και από τη διοργάνωση των σύγχρονων κοινωνιών. Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι είναι πλέον μια δύναμη της φύσης που ανταγωνίζεται το κλίμα και τη γεωλογία στη διαμόρφωση της επίγειας βιόσφαιρας και των διαδικασιών της. Η ανθρώπινη δραστηριότητα αφήνει μια επίμονη υπογραφή στη Γη.


Η Ανθρωπόκαινος γεωλογική εποχή περιγράφει την ορατή πλέον απειλή για μια πλανητική βιολογική-οικολογική καταστροφή, για την οποία θα ευθύνεται αποκλειστικά το ανθρώπινο είδος. Βαδίζουμε ολοταχώς προς την «έκτη μαζική εξαφάνιση» του γήινου βιόκοσμου: μία πλανητικής κλίμακας καταστροφή που τα αίτιά της, αυτή τη φορά, θα είναι ανθρωπογενή και ήδη σηματοδοτείται από φαινόμενα όπως η εξαφάνιση των ειδών, η καταστροφή των τροπικών δασών, η ερημοποίηση, η εξάλειψη των πόρων και η υπερθέρμανση του πλανήτη.


Στην εποχή της Covid-19 βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τις καταστροφικές συνέπειες των δράσεών μας απέναντι στα ζώα και στο περιβάλλον. Εγγενώς αλληλένδετα, οι άνθρωποι, τα ζώα και τα οικοσυστήματα δεν συνυπάρχουν απλώς, αλλά συνεξαρτώνται. Η αυξανόμενη συχνότητα εκδηλώσεων ασθενειών και η πρόσφατη πανδημία Covid-19 συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, την απώλεια βιοποικιλότητας, την αποψίλωση των δασών, τη χρήση και εκμετάλλευση των ζώων κ.λπ.


Η Κλιματική Κρίση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας. Οι επιπτώσεις της γίνονται αισθητές σε όλο τον πλανήτη, καθώς επηρεάζουν τους ανθρώπους, τη φύση και την οικονομία. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή έχει αρνητικές συνέπειες για τα μέσα διαβίωσης, τη δημόσια υγεία, την επισιτιστική ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα νερού ενώ θέτει σε κίνδυνο την προστασία και βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας.


Αυτό, με τη σειρά του, έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη κινητικότητα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της κλίμακας μετανάστευσης και μετακίνησης. Οι μελλοντικές προβλέψεις ποικίλλουν από 25 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο περιβαλλοντικούς μετανάστες/τριες -πρόσφυγες/ισσες μέχρι το 2050, να κινούνται είτε εντός των χωρών τους είτε διασυνοριακά, σε μόνιμη ή προσωρινή βάση, ενώ 200 εκατομμύρια είναι η πιο ευρέως διατιθέμενη εκτίμηση.


Η κλιματική αλλαγή έχει πολλά θύματα δυστυχώς η άνοδος της θερμοκρασίας και η δυνητική οξίνιση των ωκεανών μπορεί να αποδυναμώσει περαιτέρω την οικολογική ανθεκτικότητα των θαλασσών της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος των πιέσεων προέρχεται από δραστηριότητες που ασκούνται στη θάλασσα, όπως η άντληση και η παραγωγή φυσικών πόρων (ορυκτών, ψαριών, οστρακοειδών, κ.λπ.), οι μεταφορές, η παραγωγή ενέργειας και η ρύπανση, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης αλιευτικών εργαλείων.


Η κτηνοτροφία παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην περιβαλλοντολογική καταστροφή.

Μεγάλες εκτάσεις γης χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζωοτροφών προοριζόμενων για τα ζώα κρεατοπαραγωγής. Περίπου το 40% της διαθέσιμης γης χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια τροφίμων, αριθμός που θα πρέπει να ανέλθει στο απίθανο 70% έως το 2050. Νέα έρευνα αναφέρει ότι η ανθρώπινη σαρκοφαγία είναι ο κύριος λόγος εξαφάνισης σπονδυλωτών ζώων. Συγκεκριμένα αυτή απειλεί το 1/4 των υπαρχόντων σπονδυλωτών.


Η διατροφή είναι υπεύθυνη για το 25% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλεί κάθε άτομο. Η κατανάλωση κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων πλήττει το περιβάλλον με διάφορους τρόπους. Τα ¨"παραγωγικά ζώα' εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες αερίων (CH4, CO2, N2O, NH3) που προκύπτουν από τις ζυμώσεις της τροφής στο πεπτικό τους σύστημα και από την αποθήκευση και διαχείριση των περιττωμάτων τους. 1 κιλό μοσχαρίσιου κρέατος παράγει 60kg αέρια του θερμοκηπίου (ισότιμα του CO2), ενώ ο αρακάς παράγει μόλις 1 κιλό.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω στα υπόψιν μας στην αρχή μπορεί να νιώθουμε ανήμποροι να αποτρέψουμε μια τέτοια καταστροφή αλλά έχοντας σωστές διατροφικές συνήθειες και διατροφική συμπεριφορά μπορούμε να προστατεύσουμε και το περιβάλλον.

Η ευθύνη είναι τόσο προσωπική όσο και συλλογική. Η κλιματική κρίση δεν μπορεί πλέον να θεωρείται απλώς ένα περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό ζήτημα. Μπορεί τις αποφάσεις για το περιβάλλον να τις λαμβάνουν οι ηγέτες μας, αλλά η ευθύνη βαραίνει κι εμάς, τους εντολείς.Οι αποφάσεις για την «υγεία» του οικοσυστήματος πρέπει να ληφθούν


Τώρα. ΣΗΜΕΡΑ. Αύριο θα είναι ΑΡΓΑ.69 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

1 comentario


garmin update
garmin update
03 jun 2022

amazon only offers certain TV shows and movies that can be streamed unlimitedly. You'll need to pay for each piece of media, including brand-new movies or episodes that have been broadcast recently. Amazon marks unlimited streaming movies and shows with a Prime graphic at the top of each box art. Everything else is pay as you go.amazon com code | play.google.com/redeem | amazon.com/code | paypal login | amazon.com/code | vanilla giftcardbalance | sephora gift card balance | macy's gift card balance | Sephora gift card balance | Apple gift card balance | Best Buy Gift Card Balance | amazon mytv | amazon com mytv | amazon code | www.amazon.com/mytv | amazon mytv | google play redeem code


Me gusta
bottom of page