top of page

VEGAN LIFE NGO

Διαδίδοντας το vegan τρόπο ζωής από το 2016

Η Vegan Life είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που έχει ως στόχο τη διάδοση του vegan τρόπου ζωής στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πραγματοποιούμε κάθε είδους εκδηλώσεις, καμπάνιες και δράσεις με κοινό σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, την εξοικείωση του κοινού με την έννοια του βιγκανισμού, την ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και την παροχή προσβάσιμης, έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης πληροφόρησης για τον vegan τρόπο ζωής αλλά και κάθε θέμα που έμμεσα ή άμεσα συνδέεται με αυτόν.

6.jpg

Η ιστορία μας 

Η ομάδα της Vegan Life NGO γνωρίστηκε και συνδέθηκε αρχικά μέσα από το facebook, καθώς τα μέλη της είχαν κοινό στόχο τη δημιουργία του πρώτου vegan φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και όραμα τη δημιουργία ενός κόσμου με περισσότερη δικαιοσύνη και συμπόνια, χωρίς χρήση και εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο. Τον Νοέμβριο του 2016, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Vegan Life Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία: Μέσα σε μία ημέρα επισκέφθηκαν το χώρο της εκδήλωσης 6.500 άτομα τα οποία δοκίμασαν vegan λιχουδιές, γνώρισαν επιχειρήσεις που προσφέρουν vegan προϊόντα και υπηρεσίες, και παρακολούθησαν ομιλίες και εργαστήρια για την ηθική, τα δικαιώματα των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος, την φυτική διατροφή και τη vegan μαγειρική.

Από το 2016 μέχρι το 2024 έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία 20 φεστιβάλ σε τρεις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά). Το Vegan Life Festival αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο vegan φεστιβάλ της Ευρώπης με τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες να φτάνουν τα 38.000 άτομα το 2021 σε δύο μόλις ημέρες! Πέρα από φεστιβάλ, η Vegan Life NGO έχει πραγματοποιήσει κάθε είδους εκδηλώσεις, δράσεις και καμπάνιες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, δικτύωσης και αλληλεγγύης ενώ παράλληλα τρέχει και το πιο ενημερωμένο ελληνόφωνο vegan κανάλι στο YouTube με αποκλειστικές ομιλίες και συνεντεύξεις από ειδικούς κάθε επιστημονικού κλάδου.  

Το 2018 πραγματοποιήσαμε την πρώτη επίσημη τοποθέτηση poster για τα δικαιώματα των ζώων στο μετρό της Αθήνας, μέσα στο σταθμό "Μοναστηράκι". Τον Μάιο του ίδιου έτους, η ομάδα του Vegan Life υποδέχτηκε τον πρίγκηπα Κάρολο στην Ελλάδα με πανό και συνθήματα υπέρ του βιγκανισμού, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τη δημοσιογραφική κάλυψη για να προβάλλει τα δικαιώματα των ζώων. Η δράση μας διαδόθηκε ταχύτατα και καλύφθηκε από πληθώρα ελληνικών και βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Vegan Life NGO συνεργάστηκε με την ομάδα Greek Vegans για την τοποθέτηση banners που μιλούσαν για τα δικαιώματα των ζώων εντός του συρμού του αθηναϊκού μετρό. Η δράση αυτή απασχόλησε έντονα τα τοπικά ΜΜΕ.  

Το 2021 εισαγάγαμε ένα νέο τύπο εκδήλωσης, το πρώτο αποκλειστικά vegan market στην Ελλάδα. Ακόμα, το ίδιο έτος, καινοτομήσαμε για ακόμη μία φορά, δημιουργώντας, σε συνεργασία με την Παγκρήτια Τηλεόραση CRETA, την πρώτη αποκλειστικά vegan τηλεοπτική εκπομπή στη χώρα μας. 

Το 2022 πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά την δράση ενάντια στην σφαγή αρνιών και κατσικιών που διεξάγεται κάθε Πάσχα στην χώρα μας υπό τον τίτλο «Η σφαγή δεν είναι αγάπη» η οποία συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια με μεγάλη δημοσιογραφική κάλυψη.

Από το 2024 η Vegan Life NGO έφερε στην χώρα μας τον διεθνή θεσμό του Veganuary δημιουργώντας μία ελληνόφωνη πλατφόρμα καθημερινής υποστήριξης για οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να δοκιμάσει την φυτική διατροφή και τον Vegan τρόπο ζωής με αφορμή την έλευση του νέου έτους. 

Ακόμα, το 2024 φέραμε στην Αθήνα, από κοινού με άλλες οργανώσεις το National Animal Rights Day σε συνεργασία και πάλι με διεθνείς φορείς του εξωτερικού. Η δράση αυτή πραγματοποιείται από το 2010 σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου.

Από το 2016 μέχρι σήμερα η ομάδα της Vegan Life NGO έχει συνεργαστεί με κάθε είδους φορείς, οργανώσεις, ομάδες, εταιρείες και δήμους με στόχο την διάδοση του βιγκανισμού στο ευρύ κοινό, μέσα από ομιλίες και συνεντεύξεις σε κάθε είδους εκδηλώσεις, φεστιβάλ, ημερίδες, συνέδρια και μέσα ενημέρωσης. 

Η ομάδα μας 

bottom of page