top of page

Πώς κοινωνικοποιούμαι ως vegan;

Με την άνθιση του βιγκανισμου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο και παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις για τη ζωή και τη διατροφή τους. Οι τόσο μεγάλες όμως αλλαγές, οδηγούν συχνά σε προστριβές και ρίξη με φίλους και συγγενείς, που δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο που τα αγαπημένα τους πρόσωπα σταμάτησαν ξαφνικά να τρώνε κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά και αποφάσισαν να εναντιωθούν ρητά απέναντι στον τρόπο που ζούσαν και οι ίδιοι μέχρι πρότινος.

Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν γίνονται βιγκαν, αναζητούν νέους φίλους, παρέες και συντρόφους, που να έχουν κοινές πεποιθήσεις και στόχους, και να καταλαβαίνουν καλύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, για έναν νέο βιγκαν να κοινωνικοποιηθεί από την αρχή και να αποκτήσει νέες σχέσεις με άτομα από τη βιγκαν κοινότητα;

να δούμε κάποιους εύκολους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν σε καλύτερη δικτύωση!
 

  1. Θεματικές ομάδες στο Facebook

 

Η συμμετοχή σε θεματικές, Vegan, ομάδες στο Facebook είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να γνωρίσουμε άλλους βιγκαν. Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν συνήθως χιλιάδες μέλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πολλά από τα οποία επιθυμούν εξίσου να κάνουν νέες γνωριμίες και να αποκτήσουν βιγκαν φίλους. Πέρα από τις βίγκαν ομάδες γενικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ομάδα  “Vegans in Greece” και η ομάδα “Χορτοφάγοι και Vegan Ελλάδος”, υπάρχουν και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες διαφορετικές ομάδες που αφορούν σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας (Vegans Κέρκυρας, vegans Χανίων, vegans Θεσσαλονίκης κ.ο.κ) καθώς και εξειδικευμένες ομάδες όπως η ομάδα “Vegan parents” που αφορά σε οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και η ομάδα “Vegan runners” που είναι αφιερωμένη στους βιγκαν δρομείς της χώρας.

 

  1. Συμμετοχή σε ακτιβιστικες ομάδες και οργανώσεις

 

Η συμμετοχή σε ομάδες και οργανώσεις που κάνουν ακτιβισμό στο δρόμο για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να γνωρίσουμε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Στις ομάδες  αυτές μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να συμφωνεί με τους σκοπούς και τους τρόπους δράσης της εκάστοτε οργάνωσης. Αν στην πόλη που βρίσκεσαι δεν υπάρχει κάποια ενεργή ομάδα, δεν έχεις παρά να μπεις στα σχετικά γκρουπ και να καλέσεις όσα άτομα ενδιαφέρονται σε μία συνάντηση γνωριμίας!


 

  1. Εθελοντική εργασία σε Vegan και Vegan friendly μη κερδοσκοπικούς φορείς

 

Η εθελοντική εργασία σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, καταφύγια ζώων και άλλους φορείς είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο μπορούμε να έρθουμε κοντά με άλλα άτομα που έχουν κοινούς στόχους και όραμα με εμάς.

Μην ξεχνάς ότι η Vegan Life NGO χρειάζεται όλο το χρόνο εθελοντική υποστήριξη αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διεξαγωγή των δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνει. Επικοινώνησε μαζί μας στο ngo@veganlife.gr για να μάθεις πώς μπορείς να γίνεις μέλος της μεγάλης vegan life οικογένειας.

 

  1. Διοργάνωση Vegan Picnic

 Η διοργάνωση ενός Vegan Picnic στην περιοχή ή την πόλη που ζούμε είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να δικτυωθουμε με Vegan και χορτοφάγους που ζουν κοντά μας αλλά δεν έχει τύχει να γνωριζόμαστε. Η διαδικασία είναι απλή: Δεν έχουμε πάρα να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση στο Facebook και να την κοινοποιήσουμε σε όλες τις σχετικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουμε. Στο κάλεσμά μας μπορούμε να βάλουμε ως τοποθεσία κάποιο πάρκο ή παραλία με εύκολη πρόσβαση, και να ζητήσουμε από όσους έρθουν να έχουν μαγειρέψει κάποιο Vegan φαγητό για να μοιραστούμε όλοι μαζί. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το φαγητό είναι ο ευκολότερος τρόπος για να έρθουν κοντά οι άνθρωποι!

 

  1. Συμμετοχή στην πρόκληση Veganuary

 

Η συμμετοχή στην πρόκληση Veganuary είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να συνδυάσουμε την απόκτηση γνώσης με την κοινωνικοποίηση με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς. Το Veganuary είναι μια πρόκληση 31 ημερών αποκλειστικά vegan διατροφής για μια μετάβαση προς ένα Vegan τρόπο ζωής που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο. Στην ελληνική γλώσσα, η Vegan Life τρέχει την πρόκληση, σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του διεθνή φορέα Veganuary. Μέσα από ένα καθημερινό newsletter με συνταγές, συμβουλές διατροφής, ενημερωτικό υλικό για την ηθική, το περιβάλλον και την υγεία, το Veganuary μας βοηθά σε μια πιο εύκολη και γρήγορη μετάβαση στο βιγκαν τρόπο ζωής. Παράλληλα, με τη συμμετοχή μας στην πρόκληση, μπορούμε να μπούμε στο θεματικό group Veganuary Greece όπου θα γνωρίσουμε παλιούς και νέους βιγκαν και θα γίνουμε μέλη σε μία μεγάλη και ενεργή ομάδα νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.


Σύνταξη: Έλλη Στούρνα

41 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

댓글


bottom of page